Nyitvatartás

H-P:9.00-18.00 Szo-V:9.00-19.00
Bővebben>>>Tavasz

Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt jegy: 4500 HUF Gyermek jegy: 3200 HUF

Hírek, újdonságok (Ezt látnod kell!)

Esti séták az Állatkertben2022. szeptember 16.

Állatkertünk kulisszatitkaival ismerkedhet a közönség az esti zárás utáni különleges vezetett sétákon. Ilyenkor olyan helyszíneket is felkeresünk, ahol máskülönben nem látogathatók. A programra online lehet jegyet váltani korlátozott számban.

Ekkorára nőttek a nyáron kikelt flamingófiókák2022. szeptember 6.

A nyári hónapokban sok állatunknál volt gyermekáldás. Különösen igaz ez a flamingókra, ahol huszonhat apróság kelt ki a tojásból június végén és július folyamán. Mostanra már akkorák, hogy méretben nem is maradnak el sokkal a felnőtt madaraktól.

Eugen, a szeretetre méltó óriáshüllő2022. szeptember 2.

Eugen, a tavaly ősszel érkezett négyméteres aligátor tekintélyt parancsoló külseje mögött egy igazán szerethető személyiség bújik meg. Ennek, és persze munkatársaink hozzáértésének köszönhető a gondozókkal kialakított jó kapcsolat.

Egy veszélyeztetett hüllő Crocodile Dundee honából2022. augusztus 25.

A Mertens-varánusz őshazája Ausztrália északi része, ahol a vizes élőhelyek lakója. Vagyis olyan vidékeken honos, ahol a Crocodile Dundee filmek is játszódtak. Nálunk az Ausztrálház egyik újdonságaként láthatja a nagyközönség.

Kívül tágasabb!2022. augusztus 23.

Ahogy a gyerekeket sem mindig könnyű leszoktatni a cumiról, a kengurumamának is külön feladat megértetni kicsinyével, ha már kinőtte az erszényt. Ilyenkor rendszerint elernyeszti az erszény izmait, így a kölyök minduntalan kifordul belőle.

Ma van az orangutánok világnapja2022. augusztus 19.

A jeles nap célja, hogy az orangutánokkal foglalkozó szervezetek és intézmények szerte a világon felhívják a figyelmet ezekre a különleges emberszabásúakra, és persze azokra a veszélyekre is, amelyek fennmaradásukat fenyegetik.

Légy ott! Élményprogramok minden mennyiségben2022. augusztus 12.

Minden nap délelőtt 10-től délután fél 5-ig minden egész és félórában látványetetések, állattréningek, bemutatók és mindenféle más állatos és növényes élményprogramok várják közönséget az Állatkert különböző pontjain. Mutatunk egy kis ízelítőt.

Sárban fetrengeni jó!2022. augusztus 11.

Legalábbis a vízidisznók nagyon kedvelik ezt a hűsítő időtöltést. Éppen ezért a Dél-Amerika kifutóban, ahol több más állatfajjal, tapírokkal és nagy marákkal élnek társbérletben, a medence mellett sárfürdőzési lehetőséget is biztosítunk nekik.

A „falovas” régi körhinta is várja a nagyközönséget2022. augusztus 6.

A vasárnapig tartó Állatkerti Fesztivál jó alkalom arra, hogy a régi Schäftner-féle körhintát is kipróbálják a látogatók. A patinás ringlispílt 1908-ban építtette Schäftner Károly, az egykori vurstli egyik körhintás vállalkozója.

Eugen pancsol és napfürdőzik2022. augusztus 5.

Tavaly ősszel érkezett aligátorunk számára az idei nyár egészen különleges. A négy méternél is hosszabb hüllő korábbi lakhelyéhez ugyanis nem tartozott szabadtéri kifutó, nálunk azonban ez is rendelkezésére áll, és nagyon tetszik is neki.